Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Απαντώ 1 προς σε ένα σε όλα τα σημεία που συκοφαντείται o Μέγιστος των Ελλήνων, Αλέξανδρος ο Μακεδων απο τους γνωστους κυκλους....
1.Λεγουν πως ο Ξέρξης δεν διέπραξε παρά το 10% των εγκλημάτων που διέπραξε ο Αλέξανδρος ο οποίος εκαυσε και την Περσέπολη, "το διαμάντι της Ανατολής" και την ωραιότερη πόλη.

Απαντώ. Ο Ξέρξης σκοτώνοντας, καίγοντας και λεηλατώντας έφθασε στο στενό των Θερμοπυλών όπου ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΛΕΩΝΙΔΑ και τον συν αυτω Ελληνικό στρατό.

Μετά την επαίσχυντη αυτή νίκη του που επιτελεσθει με την προδοσία του Εφιάλτη οιος πολλούς μαθητας έχει σήμερα ως διδάσκαλος της επάρατου προδοσίας προχώρησε ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ.

Εκαυσαν μέχρι και την ιερή Ελιά της Παλλάδος Αθηνάς.

2."Οι Πέρσες είχαν σπουδαίο πολιτισμό και έφτιαξαν πράγματα που ούτε εμείς ονειρευτήκαμε". Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι η τεχνολογική υπεροχή των Ελλήνων ήταν τέτοια που μαζί με την ανδρεία τους τους έδωσε την νίκη κατά των Περσών και των άλλων βαρβάρων που τους ακολουθούσαν.


Αυτό αποδεικνύεται από τον εξαιρετικό οπλισμό των Ελλήνων, όπως οι θώρακες, κράνη, περικνημίδες, ασπίδες, ξίφη, ακόντια και δόρατα.
Οι δε Ελληνικοι ρυθμοι αρχιτεκτονικής αποτελούν διαχρονικά και αιώνια πρότυπα μιμήσεως, από όλους τους λαούς και τα πολιτισμένα έθνη.
Πουθενά δεν αντιγράφουν τα Περσικά δημιουργήματα τα οποία δεν αρνουμαι, όπως δεν αρνουμαι και το γεγονός πως η Περσέπολη ήταν πράγματι μια μεγάλη και ισχυρή πόλη με σπουδαία παλάτια, ναούς και οικήματα.
Ουδείς όμως εθαυμασε την Περσική και γενικά την ανατολίτικη αρχιτεκτονική διότι ήταν απόλυτη, βαριά και ογκώδης απλά για να τονίζει την καταπιεστική δυναμη των Περσών δεσποτών, οι οποίοι καταπίεζαν το μεγαλύτερο ποσοστό του τότε γνωστού κόσμου.



Όσο προχωρώ στην μελέτη των επιχειρημάτων τους δεν μπορώ να μην έλθω σε σύγκρουση με την κοινή λογική.
Είχε λέει 322.000 θυματα η εκστρατεία των Ελλήνων ενώ δεν μας λέγουν πόσα είχε
Α. Η κατάληψη της Αιγύπτου από τους Πέρσες
Β.Η κατάληψη της Ασίας
Γ.Η κατάληψη της Ιωνίας
Δ.Πως αντιμετώπισαν οι Πέρσαι σατραπαι και το λέγω KAI με τη σημερινή σημασία της λέξης την Ιωνική επανάσταση με αποκορύφωμα το κάψιμο της Μεγάλης Μιλήτου της μητέρας της Ελληνικής και κατά συνέπεια παγκοσμίου φιλοσοφίας.
Ε.Η ολοκληρωτική σφαγή και καταστροφή Αθηνών και Ερετρειας απο τους Πέρσες

ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΠΤΕΣΘΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ?

ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΙΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ?

ΔΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΝ ΠΕΡΣΕΠΟΛΕΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩN?

ΔΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΙΚΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΑΝ ΤΟ ΕΦΕΡΝΑΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ?

Η ΔΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ

ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΛΑΣΕ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ Η ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ?

ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

Ο Αυτοκράτορας μας Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους εχθρούς με το σπαθί καθώς έκοψε και τον Γόρδιο δεσμό. Αναμφίβολα οι μάχες είχαν θύματα. Δεν έκανε όμως γενοκτονία κατά των Περσών. Το αντίθετο, συμφιλίωσε τους λαούς οι οποίοι τον αγάπησαν.
Πέρσες και ειδικά οι Αιγύπτιοι που τον είδαν ως ελευθερωτή, τον ανακυρηξαν Θεό και Φαραώ.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΙΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ

ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

2. Πολιορκία της Μιλήτου

Η θέση των υπερασπιστών της αποκλεισμένης πόλης ήταν απελπιστική. Είχαν απέναντί τους τον κύριο όγκο ενός υπερπολλαπλάσιου εχθρού, ενώ αντίθετα απουσίαζε από τις τάξεις τους ένα σημαντικό μέρος του αξιόμαχου πληθυσμού, καθώς οι Μιλήσιοι με τα πλοία που διασώθηκαν από τη Λάδη φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν ή δε θέλησαν να καταφύγουν στην πόλη τους.
2 Επιπλέον, δεν υπήρχε καμιά προοπτική ενισχύσεων αφού οι Ίωνες είχαν αποφασίσει πριν από τη ναυμαχία να μη συγκεντρώσουν καθόλου στρατό στην περιοχή. Οι πληροφορίες για την πολιορκία είναι σχεδόν μηδαμινές. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Πέρσες έσκαψαν σήραγγες κάτω από τα τείχη και χρησιμοποίησαν κάθε τέχνασμα που μπορούσαν να σκεφτούν.3 Αυτό προφανώς σημαίνει ότι ο περσικός στρατός εφάρμοσε όλες τις γνωστές του μεθόδους και τεχνικές. Εκτός λοιπόν από την υπονόμευση των τειχών, πρέπει να έγινε χρήση πολιορκητικών κριών και ίσως κατασκευή αναχωμάτων για προσπέλαση στα τείχη και τις επάλξεις της πόλης.4

3. Άλωση της Μιλήτου

Προς τα τέλη του 494 π.Χ. η Μίλητος έπεσε. Ακολούθησε λεηλασία και καταστροφή την οποία είχε ήδη υποστεί ο πλούσιος ναός και μαντείο του Απόλλωνα στα Δίδυμα, Ν της πόλης. Οι περισσότεροι άντρες σκοτώθηκαν και ο υπόλοιπος πληθυσμός υποδουλώθηκε.
Όπως γενικά συνέβη σε ιωνικές πόλεις που ανακαταλήφθηκαν, πιθανότατα και στη Μίλητο οι κατακτητές επέλεξαν τις ωραιότερες νέες για παλλακίδες του βασιλιά καθώς και αγόρια για ευνούχους.6 Οι αιχμάλωτοι Μιλήσιοι μεταφέρθηκαν στα Σούσα και ο Δαρείος τούς μετεγκατέστησε στην Άμπη, κοντά στις εκβολές του Τίγρη.7 Πάντως ένα μέρος από τους κατοίκους, μάλλον γυναικόπαιδα, θα πρέπει να παρέμειναν στην πόλη αφού δεκαπέντε χρόνια αργότερα οι Μιλήσιοι υπηρετούν στον περσικό στρατό που δρα στα μέρη τους και στρέφονται επιτυχώς εναντίον του μετά τη νίκη των Ελλήνων στη Μυκάλη.8 Από τα εδάφη της Μιλήτου οι Πέρσες κράτησαν στην κατοχή τους την περιοχή γύρω από την πόλη και τις καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ παραχώρησαν τα ορεινά στους Πηδασείς Κάρες.9 Πέρα από αντίποινα, είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποσκοπούσαν στον ασφυκτικό έλεγχο και την εκμηδένιση της δυνατότητας πλήρους ανόρθωσης της πόλης.

Οι Αθηναίοι, οι οποίοι είχαν ενισχύσει για ένα διάστημα τους Ίωνες επαναστάτες, έδειξαν τη θλίψη τους για το γεγονός με πολλούς τρόπους. Όταν μάλιστα ο τραγικός ποιητής Φρύνιχος παρουσίασε το έργο του «Μιλήτου άλωσις», οι θεατές ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο συγγραφέας τιμωρήθηκε με πρόστιμο χιλίων δραχμών, επειδή τους θύμισε «οικεία κακά», και απαγορεύτηκε να ξαναπαρουσιαστεί η τραγωδία.
10


498 π.Χ. (Ηρόδοτος: Ιστορίαι,, Ερατώ 19) κατά την διάρκεια της Ιωνικής επανάστασης ο αρχαιότερος βωμός και ο ναός των Ιώνων, που είναι αφιερωμένος στον Απόλλωνα, ο οποίος ονομάζεται στην Μίλητο και «Διδυμαίος», καταστρέφεται, οι θησαυροί του καταλήγουν στους Πέρσες και οι λιγοστοί επιζώντες σύρονται αιχμάλωτοι στα Σούσα ενώ κατά άλλη εκδοχή το ιερό καταστράφηκε από τον Ξέρξη

- Ο θρίαμβος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας , βρήκε την Ελευσίνα σε ερείπια . Οι Πέρσες έκαψαν, γκρέμισαν, κατάστρεψαν τα ιερά των θεών και τα σπίτια των κατοίκων. - Ο Κίμων ήταν πιθανότατα το πρόσωπο που διέθεσε χρήματα για την ανοικοδόμηση του ιερού, μεταξύ του 479 π.Χ. και του 461 που εξοστρακίστηκε.
WWW.ELEUSINA.GR

Ελιά για πάντα...

Ενα δέντρο ελιάς στην Ιστορία έχει καταφέρει να επουλώσει μια αρχαία ελληνική πληγή όπου ο μύθος μπερδεύεται άριστα με τα γεγονότα. Το 488 π.Χ. οι Πέρσες κατέλαβαν την Ακρόπολη. Εκαψαν, τότε, μια ελιά που δεν ήταν η οποιαδήποτε. Ηταν η ελιά της Αθήνας. Την είχε χαρίσει η Αθηνά στους πολίτες, ώστε με πλάγια μέσα να προωθήσει την υποψηφιότητά της για την προστασία της πόλης έναντι του Ποσειδώνα. Οταν, λοιπόν, οι Αθηναίοι είδαν καμένη την ιερή ελιά απογοητεύτηκαν. Αλλά την επόμενη ημέρα η ελιά έκανε το θαύμα της. Το καμένο της ξύλο άρχισε να βγάζει βλαστάρια.
Ο Δειπνητής deipnitis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/11/2007





Ο ναός του Απόλλωνος στα Δίδυμα, ένα από τα πιο σπουδαία μαντεία της Ελλάδος κάηκε απο τους Περσες κατα την καταστολη της Ιωνικης επαναστασης(494).
Οι Περσες στρατηγοί Δάτις και Αρταφέρνης έπλευσαν στην Νάξο, η οποια είχε νικησει τον Περσικό στόλο, δέκα χρόνια πριν. Οι κάτοικοι της Νάξου έγιναν προσφυγες οι δε πολεις της νησου κάηκαν από τους Πέρσες. Υπεταξαν ολα τα αλλα νησια του Αιγαιου και μετα στραφηκαν κατα της Ερέτριας, όπου και συνάντησαν μεγάλη αντίσταση. Για διαστημα 6 ημερων οι κάτοικοι της Ερέτριας πολέμησαν ηρωικά, αλλά την εβδόμη ημέρα, δύο Ερετριείς προδότες άνοιξαν τις πυλες και οι Περσες εισειλθαν.
Η ΠΟΛΗ ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΟΥΛΟΙ.

ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ

ΔΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Γεώργιος Παπασημάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: