Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΕΛΑΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ!



Στις στήλες του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού για θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων και καινοτόμων δράσεων περιβάλλοντος APBCEE procedia, φιγουράρει επιστημονική εργασία του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για το ροδέλαιο και το ροδόνερο Κοζάνης.
Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης και διαχείρισης φυσικών πόρων κ. Κωνσταντίνο Τσανακτσίδη και αποτελεί τη 2η διεθνή επιστημονική αναγνώριση της ποιοτικής υπεροχής του ροδελαίου και του ροδόνερου Κοζάνης.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012




Του Κώστα Νικολόπουλου.

  Συνήγορος υπεράσπισης των «Μακεδόνων» της Αυστραλίας ανέλαβε ο.....
Εργατικός βουλευτής Scullin και πρώην πρόεδρος της κοινοπολιτειακής βουλής, κ. Ηarry Jenkins. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Bob Carr -αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του ο «Νέος Κόσμος»- ο κ. Jenkins, αφού εξηγεί στο συνάδελφό του, ότι ενεργεί εκ μέρους των μελών της διακομματικής αντιπροσωπείας από την ΠΓΔΜ, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Εθνικό Κοινοβούλιο Αυστραλίας και τους πολυάριθμους «Μακεδόνες» πολίτες της Αυστραλίας, που είναι εγκατεστημένοι στην Έδρα του, προσθέτει ότι «από πολλών ετών έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία Μακεδονίας», ενδιαφέρον που έχει γνωστοποιήσει γραπτώς στους προκατόχους του κ. Carr.

ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



της Κατερινας Tσεκου [1]

Μετά την ήττα του ελληνικού στρατού από τις ναζιστικές δυνάμεις, η περιοχή από τον Στρυμόνα έως τον Έβρο, μαζί με τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης παραχωρήθηκαν στη Βουλγαρία, ως ανταμοιβή για την προσχώρησή της στον Άξονα (εκτός από 3/4 του νομού Έβρου, έπειτα από σχετική αξίωση της Τουρκίας). Εκτοτε, για τους κατακτητές ανήκαν διοικητικά στην «περιφέρεια Άσπρης Θάλασσας» ή «Αιγαίου» ή «Αιγαιίδα» (Μπελομόρε), η οποία συμπεριλαμβανόταν στην 4η περιοχή (Στάρα Ζαγκόρα - Πλόβντιφ - Μπελομόρε) της βουλγαρικής επικράτειας.


Εδώ έγκειται και η διαφορά μεταξύ ιταλικής, γερμανικής και βουλγαρικής κατοχής. Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί αναγνώριζαν ότι βρίσκονται σε μια ξένη χώρα ως δύναμη κατοχής, ενώ οι Βούλγαροι προπαγάνδιζαν ότι βρίσκονται σε «απελευθερωμένο βουλγαρικό έδαφος» και σκόπευαν να μείνουν οριστικά. Η Βουλγαρία ισχυριζόταν πως δεν κατέλαβε, αλλά απελευθέρωσε περιοχές, οι οποίες ήταν βουλγαρικό εθνικό έδαφος με αδύναμο βουλγαρικό πληθυσμό, λόγω της προηγηθείσας πολιτικής εξελληνισμού του ελληνικού κράτους. Έτσι δικαιολογούσε τα αποτελέσματα βουλγαρικής απογραφής της 31ης Μαΐου 1941 στην «περιφέρεια Άσπρης Θάλασσας», κατά την οποία καταγράφηκαν 13 πόλεις και 799 χωριά (συνολικά 812 οικισμοί) και απογράφηκαν 649.419 κάτοικοι. Και συγκεκριμένα κατά εθνικότητα 43.761 Βούλγαροι, 6.138 Πομάκοι, 72.985 Τούρκοι, 514.426 Έλληνες και 12.019 άλλοι (Εβραίοι, Αρμένιοι κ.ά.).