Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ενώ τα Σκόπια είναι η Παιονία θέλουν να είναι «Μακεδονία» – Στο τέλος θα χαθούν από τον χάρτη και θα ησυχάσουμε

ΠΑΙΟΝΙΑ
Εγκλωβισμένοι στα παραμύθιά τους οι βόρειοι γείτονές μας Σκοπιανοί, τους οποίους η χώρα μας έχει όλη την καλή διάθεση να ωφελήσει αρκεί να σταματήσουν να καπηλεύονται τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία, όπως και το όνομα της Μακεδονίας μας, αντί να κοιτάνε πώς να εξασφαλίσουν το μέλλον τους ως χώρα μέλος της Δύσης, κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν ένα «κενό» στον χάρτη μέχρι να χαθούν ολοκληρωτικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, ο συμπαθής (μέχρι στιγμής) Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε τη λύπη του με γραπτή του δήλωση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σέρβου ομολόγου του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, από την Αθήνα, ότι το Βελιγράδι διέπραξε λάθος που αναγνώρισε την πΓΔΜ με την αποκαλούμενη «συνταγματική» ονομασία της.

«Λυπούμαι για τη δήλωση του Ντάτσιτς. Με τη Σερβία ήμασταν μαζί σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, στο οποίο η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και η Δημοκρατία της Σερβίας μοιραζόμασταν πολλά κοινά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι λαοί των δύο φιλικών χωρών προτιμούν να έχουμε σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην κατανόηση και στο ευρωπαϊκό πνεύμα. Κάτι τέτοιο είναι καλό, όχι μόνο για τη “Μακεδονία” και τη Σερβία, αλλά για ολόκληρη την περιοχή. Να μην ξεχνάμε, στην περιοχή μαζί αναπτυσσόμαστε και μαζί καταρρέουμε», αναφέρεται στη δήλωση του Ντάτσιτς.
Λοιπόν, για να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά. Το «ευρωπαϊκό πνεύμα» που επικαλείται ο συμπαθής Ντιμιτρόφ του είναι κάτι «άγνωστο».
Θα το μάθουν αυτός και οι συμπολίτες του όταν γίνουν ένα φυσιολογικό κράτος μέλος της οικογένειας της Δύσης.
Μέχρι τότε αποτελούν ένα τεχνητό μη-κράτος, δίχως ιστορία και εθνική ταυτότητα, ένα πολυεθνικό μωσαϊκό που ο καθένας κοιτά προς το συγγενές του να αποσχιστεί και η Ελλάδα, η μόνη που πραγματικά ενδιαφέρεται για την εδαφική ακεραιότητα αυτού του κρατιδίου «μπάφερ», έχει κουραστεί πραγματικά μια χούφτα βουλγαρόφωνοι να παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ότι οι Σκοπιανοί καπηλεύτηκαν το όνομα της αρχαίας Μακεδονίας, η οποία έχει πλήρως απελευθερωθεί από την Ελλάδα εκτός από την περιοχή του Μοναστηρίου, αφού τα Σκόπια καταλαμβάνουν γεωγραφικά το έδαφος της αρχαίας Παιονίας, δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να φωνάζουν άλλο, ειδικά τώρα που το μέλλον τους εξαρτάται από την Αθήνα.
Δεν φτάνει που είναι κλέφτες της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης, διαμαρτύρονται κιόλας όταν άλλοι αναγνωρίζουν το λάθος τους που δικαίωσαν κλέφτες.
Βεβαίως το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι τόσο ότι παριστάνουν τους αρχαίους Μακεδόνες, αλλά ότι ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.
Οι ίδιοι που μιλάνε βουλγαρικά και εμφανίστηκαν ως Βούλγαροι στις αρχές του Μεσαίωνα στην περιοχή μας, ως βάρβαροι εισβολείς, ποια σχέση μπορούν να έχουν με τους Μακεδόνες ή άλλους αρχαίους λαούς της Βαλκανικής;
Λένε ότι είναι Μακεδόνες επειδή κατοικούν στη γη της Μακεδονίας. Ψέμα. Δεν κατοικούν στη Μακεδονία αλλά στην Παιονία. Αλλά και να κατοικούσαν στην Μακεδονία, η περιοχή αυτή δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός. Ονομάστηκε έτσι από τους Μακεδόνες που ήταν ελληνικό δωρικό φύλο και η βασιλική τους οικογένεια κρατούσε από το Άργος της Πελοποννήσου.
Μια ελληνική δωρική φυλή, οι Μακεδόνες, ονόμασαν την περιοχή Μακεδονία και όχι η περιοχή τους Μακεδόνες.
Εάν πάλι ισχυριστούν ότι είναι ντόπιοι που εκβουλγαρίστηκαν γλωσσικά, μια πιθανότητα που δεν μπορεί να την αποκλείσει κανείς, τότε δεν είναι Μακεδόνες αλλά Παίονες.
Οι Παίονες ήταν συγγενικό φύλο των Ελλήνων, επίσης είχαν βασιλική δυναστεία από το Άργος, συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Έλληνες, αλλά ήταν και ψιλο-δοσίλογοι. Στον Τρωικό Πόλεμο ήταν σύμμαχοι των Τρώων και στα Μηδικά των Περσών.
Ότι ο Φίλιππος κατέκτησε την Παιονία και την έκανε μέρος του βασιλείου της Μακεδονίας αυτό δεν έκανε τους Παίονες Μακεδόνες όπως δεν έκανε και τους Θράκες Μακεδόνες, οι οποίοι επίσης κατακτήθηκαν από τον Φίλιππο.
Θέλουν να είναι Παίονες; Θέλουν να συμφωνήσουμε ότι είναι εκβουλγαρισμένοι γλωσσικά Παίονες; Είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει. Αλλά να παριστάνουν τους Μακεδόνες ισχυριζόμενοι κιόλας ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες θα έχει μόνο μία κατάληξη. Να χαθούν από τον χάρτη. Και όταν θα τους συμβεί αυτή η συμφορά, θα κλαίνε και θα οδύρονται που δεν ικανοποίησαν την Ελλάδα και δεν επέλεξαν την Ελλάδα να τους προσέχει, αλλά θα είναι πλέον αργά για εκείνους.
tribune.gr

Δείτε και>>
https://www.youtube.com/watch?v=UgUvcn6-_IM

Δεν υπάρχουν σχόλια: