Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις! Παρόντες στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία οι ιερείς, απόντες οι Δεσποτάδες


Στα χαρακώματα ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον εκκλησιαστικό χώρο, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Κληρικών Ελλάδος, αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ωστόσο που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα συζήτησε, όπως αναφέρει, ότι ασχολήθηκε με «το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας» και αποφάσισε ότι «θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά την συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Έθνους, το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα απορρίπτεται το να δοθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα όμως ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο τη βούληση του Ελληνικού Λαού η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού.

Ο Εφημέριος, ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο Λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων.

Για το διοικητικό συμβούλιο υπογράφουν την ανακοίνωση ο πρόεδρος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής και γενικός γραμματέας πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρηστίδης».

Εκπρόσωπος κληρικών:

Θα πάμε στο συλλαλητήριο – Προσωπική η γνώμη του Αρχιεπισκόπου

Περιμένουμε να ακούσουμε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο αλλά δεν περιμένουμε από κανέναν να μας δώσει άδεια να πούμε και τη δική μας γνώμη, σε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατέρας Γεώργιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο πατέρας Γεώργιος χαρακτήρισε προσωπική τη γνώμη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τα συλλαλητήρια και ξεκαθάρισε ότι όποια και αν είναι η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει την Παρασκευή, οι κληρικοί θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας μαζί με το λαό.

«Εμείς κάνουμε προτροπή, δεν κατευθύνουμε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, αποφάσισε ότι «θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού», κόντρα στις παραινέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος πήρε αποστάσεις από τα συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Εκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το Σκοπιανό αύριο:

Η συνεδρίαση συγκαλείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και στον απόηχο των δηλώσεων του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 12 Μητροπολίτες που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν οι παρακάτω:

1. Θεσσαλονίκης Άνθιμος

2. Ξάνθης Παντελεήμων

3. Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

4. Βρυούλων Παντελεήμων

5. Μιλήτου Απόστολος

6. Βεροίας Παντελεήμων

7. Σερρών Θεολόγος

8. Ζιχνών καί Νευροκοπίου Ιερόθεος

9. Κοζάνης Παύλος

10. Ιερισού Θεόκλητος

11. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος

12. Καβάλας Στέφανος.

Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης:

Το όνομα Μακεδονία αποτελεί την ψυχή της Ελλάδας και είναι αδιαπραγμάτευτο!

Ψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας εξέδωσαν οι κληρικοί Ξάνθης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου τονίζοντας σε αυτό ότι κάθε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και των παράγωγών του είναι αδιανόητη. Το όνομα Μακεδονία αποτελεί την ψυχή της Ελλάδας και είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το ΨΗΦΙΣΜΑ των κληρικών της Μητρόπολης Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:

«Εμείς, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, συνελθόντες στην τακτική μηνιαία Σύναξη, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος σήμερα την 17η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11ην πρωϊνή, συντάσσουμε και ομοφώνως εγκρίνουμε το παρακάτω Ψήφισμα επί του φλέγοντος εθνικού θέματος της Μακεδονίας, το οποίο παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και δικαιολογημένη ανησυχία, εκφράζοντες και την αγωνία του λαού μας, κοινωνοί της οποίας γινόμαστε καθημερινά.

-Επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας, στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων.

Όμως η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες, ανεξάρτητα από τον οποιασδήποτε μορφής επιθετικό προσδιορισμό, θα αποτελέσει πηγή διαρκών διενέξεων και κινδύνων, δεδομένου του συνεχούς αλυτρωτισμού που αυτοί επιδεικνύουν.

-Το Μακεδονικό ζήτημα είναι ένα κατάλοιπο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και αποτέλεσε το όχημα για την επέκταση της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο προς το Αιγαίο. Είναι εντελώς παράλογο σήμερα η Ελλάδα που βρέθηκε με την πλευρά των νικητών του Ψυχρού Πολέμου να καλείται να υποχωρήσει και να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας στους ηττημένους.

-Όπως έχει επιτυχώς αναδειχθεί από την ιστορική επιστήμη δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος, αφού οι Μακεδόνες είναι ελληνικό φύλο, για αυτό το λόγο άλλωστε τα βασίλεια που ο Μ. Αλέξανδρος και οι επίγονοί του ίδρυσαν δεν ονομάστηκαν Μακεδονικά αλλά Ελληνιστικά.

Επομένως δεν δικαιολογείται και η ύπαρξη Μακεδονικού Κράτους, αφού ο όρος Μακεδονία-Μακεδονικός δεν υποδηλώνει εθνότητα, αλλά περιοχή. Το κράτος των Σκοπίων μπορεί να λάβει κάθε άλλο όνομα, εκτός από το όνομα της Μακεδονίας.

-Οποιαδήποτε εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που θα παραχωρεί τον όρο Μακεδονία και τα Παράγωγά του στους γείτονες δεν θα αποτελεί λύση, αλλά ισοδυναμεί με προδοσία και προοιωνίζει αρχή νέων δεινών.

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τότε μόνο θα αποτελεί λύση, όταν θα ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια και τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.
Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε πώς:

Κάθε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και των παράγωγών του είναι αδιανόητη.

Το όνομα Μακεδονία αποτελεί την ψυχή της Ελλάδας και είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ως ακρίτες, τιμούμε την θυσία και τους αγώνες των Μακεδονομάχων Παύλου Μελά, Αιμιλιανού Γρεβενών, Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη και κάθε ανώνυμου αγωνιστή του Μακεδονικού Αγώνα, στεκόμαστε επί των επάλξεων και προσευχόμαστε ώστε να επέλθει ένα εθνικά επωφελές και όχι τραγικά επιζήμιο αποτέλεσμα.

Άγιο Όρος:

Δυναμική παρέμβαση από Εσφιγμένου για Σκοπιανό αλλά και ΄΄καταληψίες΄΄

Εξ αφορμής της τρέχουσας επικαιρότητας, όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, θα ήθελα να επισημάνω ένα γεγονός.

Αδιαμφισβήτητα το συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την 21η του Ιανουαρίου 2018 ήταν ένα ηχηρό μήνυμα, το οποίο κανείς δε μπορεί να το παραβλέψει, είτε ήταν υπέρ είτε κατά.

Παρατηρήθηκαν, επίσης, κάποιες προσπάθειες εκμετάλλευσης τού συλλαλητηρίου από ομάδες ατόμων που δρουν εξωθεσμικά, μακριά από τους κόλπους της Εκκλησίας και ασφαλώς προς ίδιον όφελος, όπως και ανάλογη αποτυχημένη προσπάθεια των καταληψιών του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας.

Η επισήμανσή μου αφορά στην αναλογία που υπάρχει ανάμεσα στους κυβερνώντες του κράτους των Σκοπίων από τη μια και στους σχισματικούς (δηλ. άτομα εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας) καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας από την άλλη.

Οι μεν Σκοπιανοί έχουν στηρίξει την προπαγάνδα τους επάνω στον ανιστόρητο σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας, προκαλώντας παγκόσμια αναστάτωση και σύγχυση.

Οι δε σχισματικοί καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, εξαπολύουν μόνιμη αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα, την οποία έχουν στηρίξει επάνω στον ανιστόρητο και παράνομο σφετερισμό του ονόματος τής Μονής Εσφιγμένου, προκαλώντας σύγχυση και σκανδαλισμό στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν το όνομα «Εσφιγμένου» για την περιγραφή του συνόλου των καταληψιών αυτοαποκαλούμενοι «Εσφιγμενίτες», χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα, ενάντια σε κάθε έννοια εκκλησιαστικού δικαίου και παρά τις αποφάσεις της αγιορείτικης κοινότητας, της Εκκλησίας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Με αυτό το τρόπο προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο για την πραγματική τους ταυτότητα, δηλαδή πως στην πραγματικότητα ανήκουν σε παλαιοημερολογιτική παράταξη και όχι στο Άγιο Όρος και την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Επιπλέον, παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ως δήθεν «γνήσιοι αγωνιστές της Ορθοδοξίας», συμπορεύονται με ακραίους παρακρατικούς σχηματισμούς, αντιβαίνουν το καθεστώς του Αγίου Όρους, ονομάζουν ψευδώς την παρανομία, τη βία και το φανατισμό ως «ομολογία πίστεως», εφαρμόζοντας κατά κόρον το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!

Για πολλοστή φορά κάνουμε έκκληση όπως μετανοήσουν και απομακρυνθούν από την πλάνη και το φανατισμό που τους έχει κυριεύσει!

Είμαστε εδώ, μέσα στον χώρο της Εκκλησίας και, ακόμη περισσότερο, στο Άγιο Όρος, μακριά από φανατισμούς, περιμένοντας την επιστροφή τους, έτοιμοι να τους βοηθήσουμε και να τους προσφέρουμε τη στοργή και την αγάπη, που τόσο τους έχει λείψει έξω από την Εκκλησία του Χριστού που βρίσκονται.

Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δυστυχώς λείπει στις μέρες μας ένας Χριστόδουλος, όπως διαπιστώσετε και στα παρακάτω βίντεο:

πηγηwww.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: